Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret:

Hírek archívum

Eltûnt! Keressük Juhász Andreát (Tatabánya)
A 17 éves Juhász Andrea 2010. szeptember 15-én 13.00 órakor távozott ismeretlen helyre tatabányai otthonából. Ez idõ óta egy alkalommal jelentkezett édesanyjánál telefonon, azóta azonban semmit sem tudnak róla. Juhász Andrea kb. 174 cm. magas, vékony testalkatú, bõre barna, haja sötétbarna egyenes szálú, vállig érõ, szeme barna, különös ismertetõ jele nincs.
Tovább...


Kártyavárként omlott össze a ház (Komárom)

Mintha földrengés rázta volna meg Komárom fõutcáját szombaton késõn este – mondták a környéken lakók a helyszínre érkezõ rendõröknek. Kártyavárként omlott össze egy családi ház, gázrobbanás miatt dõltek össze a falak. Házat már nem, csak törmeléket lehetett látni mindenhol. Az 1-es számú fõutat is le kellett zárni a forgalom elõl, míg megtisztították és sikerült balesetmentessé tenni a közlekedést.
Tovább...


Megcsúszott a jeges úton, súlyos sérülést szenvedett

Szombaton délután Dorogról Tokodaltáró felé közlekedett személygépkocsijával az 56 éves esztergomi férfi és három utasa, mikor a jeges úttesten autója megcsúszott, irányíthatatlanná vált, majd az úttesten keresztben megállt. A vele szemben szabályosan közlekedõ gépkocsi vezetõje az ütközést már nem tudta elkerülni, nekiment a keresztbe fordult autónak, melynek egyik utasa súlyos sérülést szenvedett.
Tovább...


Egymilliárdos támogatás Tatabányának

A sikeres pályázat (KDOP-2009-3.1.1/D) után 970 millió forintos Európai Uniós támogatást kaphat az önkormányzat, hogy csaknem másfél milliárdból megújítsa a városközpontot – jelentette be Schmidt Csaba polgármester. A tájékoztatón jelen volt Dr. Kancz Csaba alpolgármester is. A tervek szerint a parkosított környezetben üzletház, étterem, kávéház nyílik a Fõ téren és környékén.
Tovább...


Szobrot kapott Erkel Ferenc

Az ünnepség kezdetén az Erkel Ferenc nevét viselõ zeneiskola elõtt több száz diák, a szoborátadóra érkezett vendégek, és az érdeklõdõ tatabányaiak énekelték el a Himnuszt. Ezután leplezték le a 60 éves intézmény 200 éve született névadójának szobrát, Széri-Varga Géza szobrászmûvész alkotását.

Tovább...


Szent Borbála Napok. A bányászok védõszentjének ünnepe Tatabányán

Tatabányán, mint az ország minden bányászvárosában hagyományosan december 4-én ünneplik a Szent Borbála Napokat. A rendezvény központja a Szent Borbála tér, ahol a téli szürkeséget feledtetõ változatos programsorozat várja az érdeklõdõket.

Tovább...


Idõjárás-elõrejelzés november 27-tõl

Hír frissítése: 2010.11.27 - 13 órakor: Tatabányán a havazás reggel 7 órára elállt, az utak hókásásak, a járdák latyakosak, helyenként csúsznak.
Az éjjel délnyugat felõl egyre több helyen kell csapadékra számítani, kezdetben nagyrészt esõ, havas esõ, majd kelet és dél kivételével havazás várható.
Tatabányán az éjfél elõtti havas esõbõl hajnal 1 órakor erõteljes havazás kezdõdött. Az utak havasak, csúszósak, jelen pillanatban is esik, és 20 Km/órás sebességû észak nyugat szél fúj, minusz 1 fok körüli a hõmérséklet.

Tovább...


Autósok figyelem! Hétvégén havazhat is!

Havazás jöhet. A közlekedõk figyelmébe ajánljuk, hogy a tél közeledtével a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni kell. Egyre többször képzõdik köd, gyakrabban elõfordulhat esõ. A látási viszonyok romlanak, éjszakai és nappali fagyokra, valamint havazásra is számítani kell.

Tovább...


Tatabányai adventi gyertyagyújtás
Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civilkapcsolatokért felelõs államtitkár is köszönti a tatabányaiakat advent elsõ vasárnapján, november 28-án 17 órakor a Fõ téren.
A tavalyi évhez hasonlóan Móser Ernõ fafaragó betlehemes szoborcsoportjánál adventi gyertyagyújtást és ökumenikus imádságot szervezett a városi önkormányzat más szervezetekkel együtt. A megnyitó beszédek után Poroszlay Sándor József Attila: „Három királyok” címû versét mondja el. Katolikus, református és evangélikus ökumenikus imádságra is várják a résztvevõket. A program zárásaként Schmidt Csaba polgármester kinyitja az elsõ adventi ablakot a Városházán.
Tovább...


Idõjárás elõrejelzés: Támad a tél

Pocsék idõszak vár a frontérzékenyekre, az idõjárási paraméterek következõ napokat jellemzõ görbéi ugyanis leginkább a hullámvasútra emlékeztetnek, hol meleg-, hol hidegfronti tünetek fogják tehát terhelni szervezetünket, nem beszélve a szeles idõrõl, mely tovább ronthatja majd hõérzetünket.

Tovább...


Új diákönkormányzati elnökség Tatabányán
Csrócs Anett a Kereskedelmi szakközépiskola tanulója a diák-önkormányzat új elnöke a megyeszékhelyen, posztját Mányi-Szabó Attila után októbertõl tölti be. Az elnöknek és az elnökségi tagoknak a megbízóleveleket a képviselõ testületi ülésen Schmidt Csaba polgármester adta át.
Tovább...


Árpád fejedelemnek állít szobrot a város
A Fõ téren, a város központjában Árpád fejedelemnek állít szobrot az önkormányzat - errõl a csütörtöki ülésükön határoztak a képviselõk. Schmidt Csaba polgármester (Fidesz) emlékeztetett rá, hogy a közgyûlés már a millenniumi évben kinyilvánította szándékát az Árpád szobor felállítására, ezt 2007-ben a Tatabányai Polgári Körök Szövetsége elevenítette fel, azonban a megvalósítást a helyszín kijelölése miatt viták megakadályozták.
Tovább...


1 milliárd forint fölötti kárt okoztak a két bombariadóval (Komárom)

Elõször november 19-én, majd november 22-én hívták fel a komáromi ipari park egyik üzemét és közölték: a gyárban bomba fog robbanni. Órákba tellett mire a komáromi rendõrök kiterelték a közel 3 ezer dolgozót és átvizsgálták a több csarnokból álló gyáregységet. Az eredmény ugyanaz, mint korábban bármikor: nem volt bomba a gyárban, a kényszerû leállás viszont hatalmas veszteséget eredményezett. Közveszéllyel való fenyegetés miatt indított eljárást a Rendõrség.
Tovább...


Kistérségi hírek - Decemberben Henkel alapkõletétel
Elsõ alkalommal látogatott Dieter Knoll, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezetõ igazgatója szerdán Környére, ahol Beke László polgármesterrel találkozott. A Henkel október 26-án jelentette be: a társaság majdnem 15 millió eurós zöldmezõs beruházással ragasztógyárat épít a Tatabányai Ipari Park környei területén.

Tovább...


Kõdobálók áldozata lett két autó (Tatabánya)
Mésztelep magasságában a vasúti hídról dobtak le vasúti gránit követ ismeretlen tettesek. Az egyik egy jármûszerelvény szélvédõjét találta el, a másik jól irányzott dobással egy személygépkocsi motorháztetejét rongálták meg az elkövetõk november 20-án 16:30 órakor.
Tovább...


Meghívó a könyvtárba
Szeretettel meghívjuk a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat József Attila Megyei Könyvtárába (Tatabánya, Fõ tér 2.) 2010. november 29-én, 17 órakor. Vendégünk Bakos Attila filozófus, író, spirituális kutató. A rendezvény ingyenes!
Tovább...


Kistérségi hírek - Mindent rendben találtak Vértessomlón
Apróbb hiányosságoktól eltekintve mindent rendben találtak a hétfõi mûszaki átadás során Hartdégen József polgármester, a mûszaki ellenõr, a tervezõ, valamint a kivitelezõ, s szakhatóságok képviselõi a vértessomlói Rákóczi út rekonstrukciója kapcsán. A hatalmas munkagépek már több mint egy hete elhagyták az utcát, s a házak elõtt kialakított kis földes területeken is elkészült a füvesítés, a magok zöldellése, s a további csinosítás, parkosítás azonban természetesen még késõbbre várható.
Tovább...


Meghívó adventi elmélkedésre és jótékonyságra!

2010. november 29-én hétfõn 15 órakor Böjte Csaba ferences szerzetes tart adventi elmélkedést „A szenvedés és kudarc szerepe a keresztény ember életében” címmel.
Tovább...


Iskolából ki, rács mögé be (Tatabánya)
Három frissen végzett középiskolást gyanúsít a Tatabányai Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya a tatabányai Fellner Jakab iskola sérelmére elkövetett nagyobb értékû lopással. Plazma tv-t, dvd lejátszót, projektort vittek el engedély nélkül a fiatalok, majd a lopott holmit értékesítették.
Tovább...


Újabb kodályos kézilabda sikerek!

Az elmúlt hétvégén Pozsonyban, a „4 Város Tornája” elnevezésû kézilabda kupán szerepeltek a Kodály Zoltán Általános Iskola 5. és 7. osztályos kézilabda-csapatai. A fiúk a csehországi Brno, a szlovákiai Modra és Pozsony korosztályos csapataival mérkõztek. Az ötödikesek minden mérkõzésüket magabiztos játékkal, fölényesen nyerték, így az elsõ helyen végeztek!

Tovább...