Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret:
Meghívó adventi elmélkedésre és jótékonyságra!

2010. november 29-én hétfõn 15 órakor Böjte Csaba ferences szerzetes tart adventi elmélkedést „A szenvedés és kudarc szerepe a keresztény ember életében” címmel.
Tovább...


Hivatásos rendõröket keresnek!

Az ORFK pályázati felhívását tett közzé, hogy minél több rendõr teljesíthessen szolgálatot a az országban, így a Tatabányai Rendõrkapitányság illetékességi területén is. Olyan 18-34 év közötti érettségizett nõk és férfiak jelentkezését várják, akik 2011. február 1-jétõl vállalnák a rendõri munkát. A jelentkezési határidõ 2010. október 22. A jelentkezéshez szükséges egységcsomag letölthetõ a www.police.hu weboldalról.
Tovább...


Szerdától ismét hõségriasztás jön

Másodfokú hõségriasztást rendelt el szerdától szombatig az országos tiszti fõorvos Magyarország teljes területére. A hétvégén ismét hidegfront érkezik, záporra, zivatarra készülhetünk.
Tovább...


Kánikula jön! Mire vigyázzunk?

Néhány jó tanács, hogyan védekezzünk a hõségben, hiszen a fülledt, meleg idõ igencsak megviselheti szervezetünket.
Tovább...


Százmilliárdos kár keletkezett eddig az agrárkamara szerint a mezõgazdaságban

Az ár- és belvíz valamint a katasztrofális idõjárás miatt gyors felmérések szerint eddig körülbelül 100 milliárd forint kár keletkezett a mezõgazdaságban, és az erdõgazdaságban is eléri a milliárdos összeget a kár nagysága.
Tovább...


Az ÁNTSZ szerint nagyon veszélyes, ezért tilos a fürdés a megáradt vizekben

Nagyon veszélyes, ezért tilos a fürdés a megáradt folyókban, patakokban - áll az ÁNTSZ közleményében. A tisztiorvosi szolgálat szerint a kórokozókkal teli vizekben való fürdés nemcsak biológiai okok miatt veszélyes, hanem azért sem tanácsos, mert a megáradt folyók tele vannak kemikáliákkal és vegyszerekkel.
Tovább...


Már másodfokú a belvízvédelmi készültség - a Duna is áradásnak indult

Megyénkben tegnap este óta II. fokra emelkedett a belvízvédelmi készültség a Szõny-Almásfüzitõi belvízvédelmi szakaszon. Tatabányán az Erdész út továbbra is zárva van a forgalom elõl a mentõállomástól a kertvárosi körforgalomig. Az egyes utat szintén lezárták burkolatsüllyedés miatt Felsõgallánál.
(Képeink csak illusztrációk!)
Tovább...


Május 10.-e a Mentõk napja

1887-ben Megalakult a Budapesti Önkéntes Mentõegyesület.
Kresz Géza irányítása alatt, Európában másodikként, hazánkban szervezték meg a mentõszolgálatot. Ennek tiszteletére május 10. hazánkban a mentõk napja.
Tovább...


Ég a Mammut I. teteje

Kigyulladt a budapesti Mammut I. bevásárlóközpont szerda este, a teteje lángol, több irányból dõl a füst, jelentette munkatársunk.
Tovább...


Rákkeltõ szlovák bébiétel a Tescóban

Az OVKO márkájú, Novofruct elõállítású bébidesszertben 0,027 mg/kg kaptán növényvédõszer-hatóanyagot mértek.
Tovább...


Eddig 87 jogosítványt vettek el a rendõrök
Három halálos baleset, 345 ittas vezetõ, 87 bevont jogosítvány - ez a mérlege a rendõrség húsvéti fokozott ellenõrzésének hétfõn kora délutánig.

Tovább...


Indul a menetrendszerinti hajózás a Balatonon
Megkezdõdik a menetrend szerinti hajózás a Balatonon. Húsvétkor, utána hétvégeken, majd a hónap végétõl már naponta járnak a hajók.
A Velencei-tavon május elsején kezdõdik a menetrend szerinti hajózás, addig csoportoknak megrendelésére indítanak csak sétahajókat.
Tovább...


Két kocsi ütötte el a gyalogost
Két kocsi is elütött egy gyalogost a zebrán Nyíregyházán, a fiatal nõ súlyosan megsérült - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-vel.
Tovább...


Gyerekekre veszélyes bébiétel a polcokon

Magyarországon is forgalomba került a lisztérzékeny gyerekekre veszélyes osztrák bébiétel, errõl tájékoztatták a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatalt.
(a képen pirossal bekarikázva a téves felirat)

Tovább...