Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret:
Megcsúszott a jeges úton, súlyos sérülést szenvedett

Szombaton délután Dorogról Tokodaltáró felé közlekedett személygépkocsijával az 56 éves esztergomi férfi és három utasa, mikor a jeges úttesten autója megcsúszott, irányíthatatlanná vált, majd az úttesten keresztben megállt. A vele szemben szabályosan közlekedõ gépkocsi vezetõje az ütközést már nem tudta elkerülni, nekiment a keresztbe fordult autónak, melynek egyik utasa súlyos sérülést szenvedett.
Tovább...


Autósok figyelem! Hétvégén havazhat is!

Havazás jöhet. A közlekedõk figyelmébe ajánljuk, hogy a tél közeledtével a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni kell. Egyre többször képzõdik köd, gyakrabban elõfordulhat esõ. A látási viszonyok romlanak, éjszakai és nappali fagyokra, valamint havazásra is számítani kell.

Tovább...


Új autóbuszok a helyi közlekedésben
Alacsony padlós, esztétikus, kényelmes, és több utast tud szállítani az a három autóbusz, amelynek átadására szerdán került sor Tatabányán. Schmidt Csaba polgármester és Németh Tamás vezérigazgató indította útjára a buszokat, melyek helyi járatokban közlekednek néhány napon belül. Schmidt Csaba hangsúlyozta: „Tatabánya fiatal település, ezért még számos feladat áll elõttünk, ezek egyike az újra szervezett tömegközlekedés. Mint minden esetben, itt is az életképes megoldásokon kell dolgoznunk. Ennek tükrében fontos lépés a most beszerzett autóbuszok forgalomba állítása."
Tovább...


Bringázz munkába!

A környezetbarát és fenntartható közlekedés népszerûsítése érdekében a Magyar Kerékpárosklub 2010. õszén is meghirdette a „Bringázz a Munkába!” kampányt. Tatabánya Város ismét csatlakozott a kampányhoz, mely október végén zárult.
Mivel városunk az elmúlt években nagyszámú résztvevõvel indult a kampányban, és szervezett saját, helyi szintû nyereménysorsolást is, tovább folytatja a kerékpározás népszerûsítését, melyet a városi vállalatok, cégek és iskolák körében is meghirdetett.
A városi résztvevõk között ismét kisorsolásra került 5 ajándékcsomag.
Tovább...


Mindent elkövetett, hogy balesetet szenvedjen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság ismét felhívja az állampolgárok figyelmét a „Látni és látszani” elv fontosságára. A közlekedés biztonságának fontosságát rendõreink novemberben fokozott ellenõrzés során tudatosítják a közúti közlekedésben résztvevõkben.
Tovább...


Közlekedési információk - Idõben készüljünk a rosszabb idõre

Az õszi-téli idõszak tudatos felkészülést igényel a közlekedésben. Megváltoznak a közlekedési viszonyok, rövidebbek lesznek a nappalok, esõ áztatta utak, ködös szakaszok lesznek jellemzõk, melyek növelik a közúti balesetek kockázatát.
Tovább...


Nem nyújtott segítséget, keressük a Suzuki sofõrjét (Tatabánya)

Segítségnyújtás elmulasztása és más bûncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ismeretlen tettes ellen. A Rendõrség a lakosság segítségét kéri.
Tovább...


Kistérségi hírek - Hajtsuk ki a bringautat!

Mintegy kéttucatnyi kerékpáros gyülekezett szombaton délután az oroszlányi Bányász Klub elõtt, hogy közös kerekezéssel hívják fel a figyelmet a kerékpárút fontosságára. A bringások között ott volt Rajnai Gábor polgármester is, aki elmondta: a tervek készek, s reményei szerint hamarosan megtörténik az út kijelölése is. Mivel elég szélesek a város járdái, így azokra festik fel a figyelemfelkeltõ, megkülönböztetõ jeleket.
Tovább...


Pályaépítési munkák miatt változik a MÁV menetrend!

A MÁV-Start Zrt. tájékoztatta a Közép-Dunántúli Regionális Közlekedésszervezési Irodát, hogy a Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon Tatabánya - Tata állomások között 2010. szeptember 5-én 20:40 órától 2010. szeptember 10-én 6:10 óráig pályaépítési munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Tovább...


Nyári járdafelújítások Tatabányán

Közel ötvenötmillió forintból újítják fel a nyári hónapokban a különbözõ városrészek járdaszakaszait a megyeszékhelyen. A munkálatok egy része már befejezõdött, de Felsõgallán még szeptemberig aszfaltozzák a járdákat – tudtuk meg Schmidt Csabától.
Tovább...


Autós felvonulás Komáromban szombaton!

2010.08.07. szombaton 12:00 – 14:00 óráig autós felvonulás lesz Komáromban!
az útvonal:
Tovább...


Több mint 25 millió forintos kárt okozott az ittas autós (Nagyigmánd)

Két súlyos és két könnyû sérültje lett a csütörtökön történt nagyigmándi balesetnek. Egy Audi és egy pótkocsis teherautó ütközött össze elõbbi hibájából. A személygépkocsi sofõrje ittasan vezette autóját.
(fotó: KEMMA.HU)
Tovább...


Tatabánya: Eltûnnek a „foltok” a Komáromi útról

Június végén, a Csaba utca felújításáról tartott sajtótájékoztatón jelentette be Schmidt Csaba, hogy Tatabánya útfelújítási programja egy, a Komáromi utat érintõ nagy léptékû beruházással folytatódik. A megyeszékhely ügyvezetõ alpolgármestere csütörtökön már arról tájékoztatott, hogy a felek aláírták a projekt támogatási szerzõdését.
Tovább...


Kistérségi hírek - Önerõbõl készült el a jelzõlámpa Környén

Ha mindenki a közlekedési szabályokat betartva közlekedik, Környe központjában a gyalogos átkelõn nem lesz több baleset. Az önkormányzat évek óta kérte és várta a hatóságok segítõ közremûködését, majd döntött: önerõbõl valósítja meg a gyalogosok biztonságos áthaladását segítõ jelzõlámpás forgalomirányítást.
Tovább...


Országúti sebességrekordok és rekord büntetések!

KEM RFK területén, július hónapban legnagyobb sebességgel közlekedett jármûvek, melyek közigazgatási eljárásban feldolgozásra kerültek :
Tovább...


Gázolt a vonat Tatán, az áldozat azonosításra vár

A Budapestrõl Gyõr felé tartó személyvonat gázolt kedden 5:25 órakor Tatán. Az ismeretlen személyazonosságú férfi akkor lépett ki a vonat elé, mikor az a felüljáróhoz érkezett. A mozdonyvezetõ hiába fékezett, nem tudta megállítani a szerelvényt, elütötte a férfit, aki a helyszínen életét vesztette.
Tovább...


Kistérségi hírek - Jól halad a 125 milliós beruházás Vértessomlón

Párhuzamosan, egyszerre több helyen is folynak a munkák Vértessomlón, a Rákóczi utcában. A 125 milliós forintos beruházás várhatóan három hónap múlva fejezõdik be. Ehhez kapcsolódóan a vízmû már hónapokkal ezelõtt elkezdte a vezetékek újakra cserélését, de ez a kedvezõtlen idõjárási viszonyok miatt késést szenvedett.
Tovább...


Az utasok is tesztelhetik az új SCANIA autóbuszt

Tesztelésre érkezik Tatabányára egy Scania alacsony padlós helyi kialakítású autóbusz. Az OmniCity típusú jármûvet nem csak a Vértes Volán Zrt., de az utasok is kipróbálhatják egy héten át. Csütörtöktõl menetrend szerinti járatban utazhatnak a fehér színû, euro 5-ös motorral mûködõ autóbuszon.
Tovább...


Kétkerekûek balszerencsés hétvégéje (Komárom-Esztergom megye)

6 súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt a hétvégén, melybõl 4 esetben két kerekûvel közlekedõk voltak érintettek. A motorosok és a kerékpáros is törésekkel került kórházba.
Tovább...


Halálra gázolt egy nõt a vonat

Halálra gázolt egy nõt a Budapest-Gyõr személyvonat. A nõ Tatabánya és Tata között lépett a vonat elé.
(Képünk csak illusztráció)
Tovább...