Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret:
Szigorodott az iskolai hiányzások igazolása
A családi pótlék jogosultsága miatt megváltozott jogszabályokról és az iskolai hiányzások igazolásáról tanácskoztak a közelmúltban a Tatabányai Kistérségi Háziorvosok Egyesülete képviselõi és az önkormányzat szakemberei. A szakmai egyeztetõ fórumon a háziorvosok, a nevelés-oktatási intézmények vezetõi és a gyermekvédelemért felelõs pedagógusok is részt vettek.
Tovább...


Kistérségi hírek - Égig érõ tanteremben a kecskédi másodikosok

A kecskédi általános iskola kiemelt feladatának tartja, hogy a gyerekekkel megszerettesse a természetet, s hogy megtanulják, hogyan kell értõ, okos figyelemmel szemlélni a növényeket, az állatokat. Ennek jegyében töltöttek el a második osztályosok három csodálatos napot a közelmúltban a környebányai Erdei Iskolában Pula Ildikó osztályfõnök és Handl Bernadett tanárnõ kíséretében.
Tovább...


Az ovisok nem kukoricáztak...
Hetek óta várták a tatabányai Élménygazdag Óvoda apróságai a csütörtöki napot, s még a kislányok sem bánták, hogy kopogós cipõcske helyett gumicsizma került a lábukra. Merthogy elérkezett a kukoricatörés ideje, s ahhoz bizony „munkásruha” dukál. Õk pedig nem kukoricáztak, s reggel a dolgos délelõtthöz öltözve indultak a kocsi határba, ahol már várta õket Bali Mihály vállalkozó.
Tovább...


Kistérségi hírek - Állatbemutató Kömlõdön
Tinnyérõl érkezett kisállataival Kömlõdre Tóth Gábor, aki az Állatok Világnapja alkalmából tartott bemutatót a helyi óvoda apróságainak. Az élvezetes elõadás során a gyerekek részletes ismereteket szerezhettek a városokba, falvakba beköltözött kis ragadozókról, melyek életmódjukkal az alkalmazkodás mestereivé váltak.
Tovább...


Kistérségi hírek - Lovagoltak és daloltak a szákszendi aprótalpúak
Western farmon töltötték a péntek délelõttöt a szákszendi Kiskuckó óvoda apróságai, ahol a Népmese Napjáról emlékeztek meg, valóban mesebeli környezetben. A Császáron elterülõ birtokon nagy izgalommal nézelõdtek a gyerekek, de a legnagyobb élmény a lovaglás volt, hiszen mindenki nyeregbe pattanhatott, mielõtt elkezdõdött a mesedélelõtt.
Tovább...


Kistérségi hírek - Oroszlány iskoláiba is beköszöntött a XXI. század

Három nemzetiszínû szalag átvágására is sor került pénteken Oroszlányban, ahol ünnepélyes keretek között avatták fel a település teljesen megújult alapfokú iskoláit.
Hetvenöt milliárd forintos keretet rendelt 2008 õszén a kormány az elmúlt két évtized legnagyobb szabású iskola-felújítási programja mellé, aminek keretében közel ötszáz intézmény újult meg Magyarországon.
Tovább...


Kistérségi hírek - Gyémántdiploma 60 év után - Oroszlány

A pedagógus pálya a legszebb és legnehezebb hivatások egyike, mert az igazi pedagógus nemcsak tanít, hanem folyamatosan nevel is, alakítja a felnövekvõ generáció jellemét - köszöntötte a meghívottakat hétfõn délután Kis Györgyné, a humán szolgáltatások osztályának vezetõje.
Tovább...


Kistérségi hírek - Tanultak a tanárok - Oroszlány

Ezerötszázharminckét oldal alkotja a dokumentációt, s mindez három példányban. Súlya kb. 16.5 kiló, amit állandóan cipelni kellett mindenhová. A nyomtatásához elhasználtunk két garnitúra festékanyagot, a kollégák átlagban 95 óra képzést kaptak, melyekért közel 120 db tanúsítványt vehettek át. Negyvenhárom új fejlesztõjáték érkezett és harminc egyéb készülék, amikbõl igencsak hiányos volt a felszereltségünk.
Tovább...


Új rektor a Modern Üzleti Tudományok Fõiskoláján

2010. augusztus 1-tõl Prof. Hajtó János fõiskolai tanár, címzetes egyetemi tanár a Modern Üzleti Tudományok Fõiskolája új rektora. Az alapító rektor, Dr. Kandikó József 18 év után leköszönt a rektori széktõl, és július végén utódjának átadta a rektori teendõket tartalmazó okiratokat.
Tovább...


Az ország elsõ mechatronikusai végeztek a tatabányai fõiskolán

Végzett a mechatronikai mérnökasszisztensek elsõ csoportja a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Fõiskoláján. A szakot a MÜTF alapította és indította elsõként az országban.
Tovább...


Kistérségi hírek - Helyi lapok munkatársai tanultak Oroszlányban

Felvételi nélkül kezdhetik meg tanulmányaikat a Bálint György Újságíró Akadémián mindazok, akik részt vesznek azon a vasárnap kezdõdött képzésen, melynek immár második alkalommal ad otthont a bányászváros.
Tovább...


Együttmûködik a MÜTF és a veszprémi egyetem
A gazdasági és a mûszaki területen való együttmûködés lehetõségeirõl szóló keret-megállapodást írt alá a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Fõiskolája (MÜTF) és a veszprémi Pannon Egyetem június 21-én hétfõn. A szerzõdõ felek az intézményekben indított képzések minõségének, színvonalának további emelése céljából többek között közös tantárgyfejlesztést, illetve közös képzések indítását tervezik.
Tovább...


Kistérségi hírek - Dad - Az egyházi iskola küldetés

Második alkalommal várták Dadon a szülõket és rokonokat, ismerõsöket ballagási és tanévzáró ünnepi istentiszteletre a református templomban péntek este.
Tovább...


Kistérségi hírek: Kecskéden is elhangzott az utolsó csengõszó

„Vajon megállja-e majd a helyét a középiskolában? Szülõk és nagyszülõk könnyeiket visszafojtva próbálnak mosolyogni rátok, mert érzik, tudják, majdnem felnõtt a gyermekük, unokájuk.” – fogalmazta meg a vendégek érzéseit a kecskédi általános iskola keddi ballagási ünnepségén dr. Karácsonyiné Handl Mária tagintézmény-vezetõ.
Tovább...


Kistérségi hírek - Ballagtak a „vén” diákok az oroszlányi térségben

BOKOD / Huszonegy fiatal utoljára ballagott végig Bokodon a Móra Ferenc iskola folyosóin dr. Sári Andrásné osztályfõnök vezetésével, hogy ünnepélyes keretek között vegyenek búcsút az alma matertõl.
Tovább...


Kistérségi hírek - A vértessomlói Öveges díjas pedagógus

Hartdégenné Rieder Éva, a vértessomlói iskola igazgatója egyike volt az idei pedagógusnap kitüntetettjeinek. Öveges József-díjat kapott, melyet a KEM Közoktatásért Alapítványa csak három személynek adományoz évenként.
Tovább...


Díjazták a tanulmányi versenyek résztvevõit

Tatabányán elismeréseket adtak át az idei tanév országos- és megyei tanulmányi versenyein kimagasló eredményeket elérõ tanulóknak és felkészítõ tanáraiknak. A diákok és pedagógusok Schmidt Csaba alpolgármestertõl, országgyûlési képviselõtõl vehették át az emléklapokat.
Tovább...


Riport Malek Andrea színmûvésszel - Varazsbetu.hu

Malek Andrea Bécsben él, két fia is ott jár iskolába. Megkérdeztem Andreát, hogy mi a legnagyobb különbség az osztrák és a magyar iskolarendszer között.

Tovább...


Tehetséggondozó szaktáborok Tatabányán

A Közmûvelõdés Háza több mint két évtizede foglalkozik nyári szaktáborok szervezésével. Idén a versmondás-színjátszás és a képzõmûvészet iránt érdeklõdõ gyerekek, fiatalok érdeklõdésére számítanak a 8-16 évesek körébõl.
Tovább...


Átadták a Molnár János pedagógiai díjakat

A megyeszékhelyen hagyományosan a városi pedagógus nap alkalmából a kereskedelmi szakközépiskolában adták át a Molnár János Pedagógiai Díjakat és a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket.
Tovább...