Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret:
Szobrot kapott Erkel Ferenc

Az ünnepség kezdetén az Erkel Ferenc nevét viselõ zeneiskola elõtt több száz diák, a szoborátadóra érkezett vendégek, és az érdeklõdõ tatabányaiak énekelték el a Himnuszt. Ezután leplezték le a 60 éves intézmény 200 éve született névadójának szobrát, Széri-Varga Géza szobrászmûvész alkotását.

Tovább...


Tatabányai adventi gyertyagyújtás
Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civilkapcsolatokért felelõs államtitkár is köszönti a tatabányaiakat advent elsõ vasárnapján, november 28-án 17 órakor a Fõ téren.
A tavalyi évhez hasonlóan Móser Ernõ fafaragó betlehemes szoborcsoportjánál adventi gyertyagyújtást és ökumenikus imádságot szervezett a városi önkormányzat más szervezetekkel együtt. A megnyitó beszédek után Poroszlay Sándor József Attila: „Három királyok” címû versét mondja el. Katolikus, református és evangélikus ökumenikus imádságra is várják a résztvevõket. A program zárásaként Schmidt Csaba polgármester kinyitja az elsõ adventi ablakot a Városházán.
Tovább...


Új diákönkormányzati elnökség Tatabányán
Csrócs Anett a Kereskedelmi szakközépiskola tanulója a diák-önkormányzat új elnöke a megyeszékhelyen, posztját Mányi-Szabó Attila után októbertõl tölti be. Az elnöknek és az elnökségi tagoknak a megbízóleveleket a képviselõ testületi ülésen Schmidt Csaba polgármester adta át.
Tovább...


Életmûdíjat kapott Várnagy István pedagógus
Rátz Tanár Úr Életmûdíjjal ismerték el negyvenöt éves pedagógia munkáját Várnagy Istvánnak, aki a megyeszékhely mindkét gimnáziumában tanított, és a mai napig is oktat a Bárdos László Gimnáziumban. A tankönyvíró- és szerkesztõ, a szakfelügyelõ, a Stúdium Közalapítvány elnöke, a város Ezüst Turul Díjasa és nem utolsó sorban a fizikatanár évtizedek alatt hozzájárult a középiskolai természettudományi képzés színvonalának emeléséhez. Pedagógiai pályája alatt generációkkal szerettette meg a fizika világát, és tankönyveivel is hozzájárult a természettudomány minél szélesebb körû megismeréséhez.
Tovább...


Elismerések a Szociális Munka Napján
Az idei évben a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete és Székely Ibolya, a Samaritánus Alapítvány munkatársa kapta a tatabányai önkormányzat Szabó Ignác-díját. A kitüntetéseket a Szociális Munka Napján Bereznai Csaba alpolgármester adta át a Modern Üzleti Tudományok Fõiskoláján megtartott ünnepségen.
Tovább...


Egy éjszaka a hajléktalanokért - szolidaritási rendezvény Tatabányán
Az Utcai Szociális Segítõk Egyesülete meghívja az érdeklõdõket 2010 november 11.-én 17 órára Vértes Center mögötti parkolóba. A rendezvény ideje alatt hajléktalanok fotóiból kiállítás látható. Bõvebb információ a mellékelt plakáton.
Tovább...


Sikeres HPV védõoltás-program Tatabányán

Az önkormányzat az idei évben indította el az elsõ méhnyakrák elleni védõoltás-programját. Ennek keretében minden 13 éves tatabányai lány ingyen juthatott hozzá a vakcinához. A város közgyûlése 20 millió forintot szavazott meg az oltóanyagok beszerzésére.
Tovább...


Ablonczy Dánielné fogadóórája Tatabányán
Ablonczy Dánielné, bánhidai képviselõ november 9-én, kedden, 17 órától fogadóórát tart a Jókai Mór Általános Iskolában. A képviselõ minden érdeklõdõt szeretettel vár.
Tovább...


Karácsonyi ajándékgyûjtés hátrányos helyzetû családoknak

A Tatabányai Anzix Szerkesztõsége szegény sorsú tatabányai családoknak karácsonyi ajándék gyûjtést indít! Ha van megunt bármilyen mûszaki berendezésük, TV, Rádió netán még használható számítógép is, ne a kuka mellé tegyék, hozzák be hozzánk, vagy hívjanak és elmegyünk érte! Régi rádiókat, lemezjátszókat, magnókat is szívesen fogadunk!
Tovább...


Képviselõi fogadóóra Tatabányán
Bereznai Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város Alpolgármestere november 4-én, csütörtökön 13-15 óra között fogadóórát tart a Polgármesteri Hivatal II. emeleti 208-as szobájában.
Tovább...


1956-os városi megemlékezés
Az ünnep egy ország, a család és a lélek öröme. Különösen igaz ez a mai napra, amikor 1956. október huszonharmadikára emlékezünk. Az ember szabadságra született, és mai ünnepben a szabadságot élhetjük meg – fogalmazott egyebek mellett Schmidt Csaba polgármester a tatabányai Béke parkban, az 1956-os kegyeleti emlékmûnél megtartott városi ünnepségen.
Tovább...


63 éve alakult meg Tatabánya városa (1947)

Tatabánya területe már az õsidõk óta lakott. Számos lelet bizonyítja, hogy területén a kõkorszak óta folyamatosan élnek emberek. Az ide érkezõ elsõ magyar honfoglalók már számos, különbözõ etnikumú törzset találtak a területen. Az egykori tatai erõdítéshez közeli Bánhidát már egy 1288-as dokumentum is megemlíti. Hamarosan Alsógalla és Felsõgalla települések is kialakultak Bánhida környékén.
Tovább...


Egészségnap ingyenes szûréssel Kertvárosban
A Kertvárosi Á.M.K. Bányász Mûvelõdési Otthon ( Hadsereg út. 98.) Egészségnapot szervez október 9-én. A rendezvény keretében ingyenes csontritkulásmérés, koleszterinszint, vérnyomás, vércukorszint mérés, testzsír meghatározás, vérvételes prosztataszûrés, vastagbélrák szûrés, hallásvizsgálat lesz.
Tovább...


Állatok világnapja a Csónakázó-tónál
Kutyaszépségverseny, Kisállat Ki Mit Tud?, rajzverseny, méhészbemutató és még sok más érdekes program színesíti az Állatok világnapjának tatabányai rendezvényét október 9-én a Csónakázó-tónál.
Tovább...


MEGHÍVÓ
Kedves Olvasók! Meghívjuk önöket a KPVDSZ Mûvelõdési Ház és az Önkormányzat hagyományos október 6-i megemlékezésére, szerdán 17 órára az Aradi vértanúk terére, Újvárosba.
Tovább...


VÁLASZTÁSOK 2010 október 3 - Szavazó körök címei Tatabánya
Kedves Olvasónk!

Az új szavazókörzetek listáját tekintheti meg az alábbiakban:

[ Szavazó körzetek listája itt!]

Tovább...


Orbán Viktor miniszterelnök Tatabányán járt

Kedden a megyeszékhelyre látogatott Orbán Viktor, aki találkozott Schmidt Csaba ügyvezetõ alpolgármesterrel. A Fõ téren személyesen is megismerkedett tizenkét önkormányzati képviselõjelölttel, valamint szót váltott a tatabányai emberekkel. Kikérte véleményüket a kormány eddigi mûködésérõl és a helyi ügyekrõl. A miniszterelnök többek között megerõsítést kapott a jelenlévõktõl az elszámoltatások jogszerû folytatására és a bankadó bevezetésére.
Tovább...


Választás (2010 október 3) - Választási eskük a Városházán

A megyeszékhely polgármesteri hivatalában Schmidt Csaba ügyvezetõ alpolgármester és dr. Bene Magdolna címzetes fõjegyzõ, a Helyi Választási Iroda vezetõje elõtt szeptember 27-én, hétfõn 17 órától és szeptember 28-án, kedden 16 órától tesznek esküt a szavazatszámláló bizottság tagjai és póttagjai, valamint a választáson induló pártok delegáltjai.
Tovább...


Civil Napot rendeznek az Omega Parkban
Folytatva a hagyományt, a Tatabányai Civil Fórum és a Civil Szolgáltató Központ ötödik alkalommal szervezi meg a Tatabányai Civil Nap programot. Az eseményre október 16-án szombaton, az Omega Parkban kerül sor. A program célja változatlanul az, hogy alkalmat teremteni arra, hogy a tatabányai civil szervezetek bemutatkozzanak Tatabánya lakosságának, és tevékenységükbe is bevonják az érdeklõdõket.
Tovább...


Étkezési támogatás középiskolás diákoknak Tatabányán

Az idei tanév elsõ félévében 27 hátrányos helyzetû középiskolás diáknak biztosít ingyenes ebédelési lehetõséget Tatabányán a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány akciója. A szervezet kezdeményezéséhez négy megyeszékhelyi étterem és Schmidt Csaba ügyvezetõ alpolgármester csatlakozott.
Tovább...