Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret:
Egymilliárdos támogatás Tatabányának

A sikeres pályázat (KDOP-2009-3.1.1/D) után 970 millió forintos Európai Uniós támogatást kaphat az önkormányzat, hogy csaknem másfél milliárdból megújítsa a városközpontot – jelentette be Schmidt Csaba polgármester. A tájékoztatón jelen volt Dr. Kancz Csaba alpolgármester is. A tervek szerint a parkosított környezetben üzletház, étterem, kávéház nyílik a Fõ téren és környékén.
Tovább...


Árpád fejedelemnek állít szobrot a város
A Fõ téren, a város központjában Árpád fejedelemnek állít szobrot az önkormányzat - errõl a csütörtöki ülésükön határoztak a képviselõk. Schmidt Csaba polgármester (Fidesz) emlékeztetett rá, hogy a közgyûlés már a millenniumi évben kinyilvánította szándékát az Árpád szobor felállítására, ezt 2007-ben a Tatabányai Polgári Körök Szövetsége elevenítette fel, azonban a megvalósítást a helyszín kijelölése miatt viták megakadályozták.
Tovább...


Kistérségi hírek - Decemberben Henkel alapkõletétel
Elsõ alkalommal látogatott Dieter Knoll, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezetõ igazgatója szerdán Környére, ahol Beke László polgármesterrel találkozott. A Henkel október 26-án jelentette be: a társaság majdnem 15 millió eurós zöldmezõs beruházással ragasztógyárat épít a Tatabányai Ipari Park környei területén.

Tovább...


Kistérségi hírek - Mindent rendben találtak Vértessomlón
Apróbb hiányosságoktól eltekintve mindent rendben találtak a hétfõi mûszaki átadás során Hartdégen József polgármester, a mûszaki ellenõr, a tervezõ, valamint a kivitelezõ, s szakhatóságok képviselõi a vértessomlói Rákóczi út rekonstrukciója kapcsán. A hatalmas munkagépek már több mint egy hete elhagyták az utcát, s a házak elõtt kialakított kis földes területeken is elkészült a füvesítés, a magok zöldellése, s a további csinosítás, parkosítás azonban természetesen még késõbbre várható.
Tovább...


Húsz százalékkal kevesebb hõ fogyott
A három hete tartó enyhe idõ miatt Tatabányán csaknem 20 százalékkal kevesebb hõt használt fel távfûtésre a Komtávhõ az elõzõ évi értékekhez képest – mondta el a társaság energetikusa.
Tovább...


Veszprémi cég építi át a Közmûvelõdés Házát
A város közgyûlése hétfõn rendkívüli ülésen döntött a csaknem 2 milliárdos Vértes Agórája projekt kivitelezõjérõl. A gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakaszában 5 érvényes pályázat érkezett. A Bíráló Bizottság október 27-ei ülésén szakmai szempontból megvizsgálta az ajánlatokat, és megállapította, hogy összességében a VEMÉVSZER Zrt. tette a legkedvezõbb ajánlatot.
Tovább...


Kistérségi hírek - „Kitakarították” Kömlõdöt
A megye tíz településérõl érkeztek Kömlõdre a polgárõrök szombaton, hogy „kitakarítsák” a települést, pontosabban a község bekötõ útjainak környékét. No nem mintha valamiféle különleges vészhelyzet adódott volna a községben, az akcióval az Országos Polgárõr Szövetség teremtett hagyományt esztendõkkel ezelõtt. Évente két alkalommal, tavasszal és õsszel összefognak és a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetvédelmi Államtitkárságának támogatásával országszerte „nagytakarítást” szerveznek a különbözõ településeken, s megyénként meghatároznak egy központi helyet, ahová fókuszáltan csoportosítják erõiket.
Tovább...


Sötétbe borulhat Esztergom

Egy hét múlva lekapcsolhatják a közvilágítást Esztergomban az önkormányzat tartozásai miatt, a Vértes Volán pedig december 19-én beszüntetheti a személyszállítást, mert a város három éve nem fizetett a cégnek - errõl a település polgármestere beszélt a helyi képviselõ-testület csütörtöki ülésén.
Tétényi Éva (független) mindezt akkor közölte, amikor egyes képviselõk szerinte megpróbálták elbagatellizálni, hogy 400 millió forint hiányzik az újszülött gyermekeknek létrehozott Szent Miklós-alapból.
Tovább...


Kistérségi hírek - Környei támogatás a somlóvásárhelyi iskolának

Majdnem félmillió forintot utalt át csütörtökön Környe Önkormányzata a vörösiszap sújtotta Somlóvásárhely helyhatóságának az általános iskola támogatásaként, miután az errõl szóló megállapodást a helyszínen írta alá Beke László Környe, s Marton László Somlóvásárhely polgármestere. Október közepén döntött úgy Környe önkormányzata, hogy 300 ezer forinttal támogatja a vörösiszap sújtotta települések egyikét, s hogy a község lakóihoz is felhívással fordul: ki-ki anyagi lehetõségeihez mérten járuljon hozzá az elkülönített számlán kezelt összeg növeléséhez.
Tovább...


Kistérségi hírek - Megújul a kömlõdi buszmegállók környezete
Október végi ülésén döntött a kömlõdi képviselõ-testület arról, hogy a községben több közérzetjavító beruházást is megvalósítanak. Ezek között szerepel többek között a buszmegállók felújítása, köztéri szeméttárolók vásárlása, intézmények tetõfelújítása és a község kátyútlanítása.
Tovább...


Kistérségi hírek - Jubileumra készülnek az oroszlányi lánglovagok
Minden bizonnyal szomorú rekordot döntenek az idén az oroszlányi lánglovagok, hiszen szerda délutánig 273 esetben vonultak tûzesethez, vagy mûszaki mentésre - tájékoztatott Busa János parancsnok. Tavaly egész évben kétszáztizenegy riasztást kaptak a város tûzoltói, melyek között 78 volt tûzeset és 117 mûszaki mentés, de elõfordult 16 vakriasztás is. A 2009-es évben a júliusi emlékezetes heves viharok okozták a legtöbb gondot, míg idén a májusi özönvízszerû esõzések.
Tovább...


Tatabánya polgármestere is segített

Idén második alkalommal rendezett jótékonysági bált a máltai típusú játszótér fenntartói. A Máltai Szeretetszolgálat tatabányai csoportja a közelmúltban ünnepelhette meg a gyermekek százainak programot és kikapcsolódást adó tér tizedik születésnapját.A játszóteret vezetõ Topa Katalin akkor kifejtette: hamarosan bõvítenék a kültéri játszóeszközöket, hogy a kamaszok is egyre nagyobb számban élvezhessék a kikapcsolódási lehetõségeket.
Tovább...


Interaktív kiállítás nyílik hulladékokból
Hulladékból termék címmel kiállítás nyílik november 2-án, kedden délután 14 órakor a Vértes Centerben. A november 21-ig tartó, ingyenesen megtekinthetõ interaktív tárlat a hulladékok kezelésében rejlõ kihasználatlan lehetõségeket és az egyén szerepét mutatja be hulladékkezelésben.
Tovább...


Tatabánya is nyert az vis maior pályázaton
Nyolcvanmillió forintos támogatást kapott Tatabánya a Belügyminisztérium vis maior pályázatán. A Dózsakert-Kertvárosi összekötõ út vasúti felüljárónál megtartott országos sajtótájékoztatón Tállai András önkormányzati államtitkár a több milliárd forintos vis maior és EU Önerõ Alap kifizetések részleteit ismertette.
Tovább...


Megszûnik a Tatabányai Közösségi TV
Jogutód nélkül megszüntette a képviselõ testület a Tatabányai Közösségi Televíziót, azaz a TKTV Kft-t. A csõdközeli helyzet miatt végelszámolással megszüntették a TKTV Kft-t a csütörtöki közgyûlésen. A testület ezzel párhuzamosan megbízta Bereznai Csaba alpolgármestert, hogy a novemberi közgyûlésre dolgozzon ki egy, a helyi televízió mûködésével kapcsolatos koncepciót.
Tovább...


Alkalmazkodik a távfûtés a gázárhoz
A Tatabánya Erõmû Kft. az idei év július 1-én jelezte az Önkormányzat és a Komtávhõ Zrt. felé, hogy a földgáz világpiaci árának változása miatt kénytelen a szolgáltató felé magasabb termelõi hõárat érvényesíteni. Ugyanakkor az Önkormányzat megállapodott a Tatabánya Erõmû Kft.-vel, hogy az Erõmû július elseje után is a 2010 elsõ félévében érvényes termelõi hõárat alkalmazza. Az önként vállalt moratóriumot október 15-tõl, a fûtési szezon indításakor az Erõmû visszavonta, mert számításaik szerint az már teherviselõ képességük felsõ határát veszélyeztette.
Tovább...


Elsõdleges klímavédelmi feladat az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése
Tatabánya 2010-ben csatlakozott az URBACT II program felhívására benyújtott CASH – Városok a fenntartható épületekért címû nemzetközi projekt második fordulójához, amelynek keretében a közelmúltban nyitó projekttalálkozó volt a franciaországbeli Echirollles-ban. A CASH tíz európai város illetve egyéb partner hálózata, melynek vezetõje Echirolles városa. A CASH projekt gyorspályás minõsítésû, így az URBACT Program kiemelt figyelmet szentel megvalósítására.
Tovább...


Gyárat épít Tatabányán a Henkel

Zöldmezõs beruházással ragasztógyárat épít a Henkel a Tatabánya-Környe ipari parkban - közölte a társaság kedden. Az új üzembõl a közép-kelet-európai régiós piacot látná el a vállalat. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ elõreláthatóan 2012-ig kezdi el mûködését.
Tovább...


Új tûzoltó gépjármû Tatabányán
Erdõ- és bozót tüzek ellen használatos nagyteljesítményû tûzoltógépjármûvet kaptak a tatabányai tûzoltók. Az új tûzoltóeszközt az 1956 forradalom emlékére rendezett ünnepségen adták át a laktanyában. A gépjármû értéke meghaladja a 130 millió forintot.
Tovább...


Kistérségi hírek - Kömlõdre költözne a vörösiszap katasztrófa károsultja?
Elsõsorban a vörösiszap károsultjainak felajánlott telkekrõl folyt a vita a kömlõdi képviselõ-testület csütörtöki ülésén. Abban valamennyi döntéshozó egyetértett, hogy segíteni kívánnak a károsultaknak, de hogy milyen, formában, milyen támogatással, abban bizony nem volt egyetértés.
Tovább...