Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret:
Újabb kodályos kézilabda sikerek!

Az elmúlt hétvégén Pozsonyban, a „4 Város Tornája” elnevezésû kézilabda kupán szerepeltek a Kodály Zoltán Általános Iskola 5. és 7. osztályos kézilabda-csapatai. A fiúk a csehországi Brno, a szlovákiai Modra és Pozsony korosztályos csapataival mérkõztek. Az ötödikesek minden mérkõzésüket magabiztos játékkal, fölényesen nyerték, így az elsõ helyen végeztek!

Tovább...


Két hazai arany az elsõ napon
Bevált Stark András vezetõedzõ jóslata, Berki Lilla és Nagy Szilvia jóvoltából két aranyérmet nyertek a TSC súlyemelõi az országos bajnokság pénteki nyitónapján Tatabányán, ahol a sportág elsõ magyar olimpiai bajnokáról, Földi Imrérõl elnevezett csarnok ad otthont szombaton is az erõs emberek idei legfontosabb hazai viadalának. A verseny résztvevõit a város nevében Schmidt Csaba polgármester köszöntötte.
Tovább...


Díjkiosztó a kispályás labdarúgó csapatoknak
2010. évi JAKo tatabányai kispályás labdarúgó bajnokság kiemelt osztályának bajnoka a Taverna Sörözõ lett, a dobogó második fokára a Gíber Trans állhatott fel, míg a harmadik helyet a Tarján csapata szerezte meg. A gólkirály a tavernás Bombicz Tamás, és õk kapták meg a sportszerûségi djat is. Bajnokcsapatok osztályok szerint: I.o. Fargunk, II.o.Dad, III. o. Neve SE, Old Boys o. Mészáros Sörház. A 78 csapat mérkõzésein összesen 6165 gól esett.
Tovább...


Súlyemelõ Országos Bajnokság Tatabányán
Elõzetesen 24 szakosztály 110 versenyzõje, ebbõl 36 hölgy nevezett a 2010. évi Férfi és Nõi Felnõtt Egyéni Súlyemelõ Országos Bajnokságra, az Orvos András Emlékversenyre. Az eseményt a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban november 19-20.-án, pénteken és szombaton rendezik meg.
Tovább...


Kistérségi hírek - Mocorogtak a bokodiak
Június 12-én érkezett „kisjubileumhoz” a bokodi „mocorgó” kezdeményezés, amely akkor ötödik alkalommal várta mindazokat, akik szeretik a mozgást, óvják egészségüket. A tömegsport sorozatot március végén Szöllõsi Miklós, akkor még önkormányzati képviselõ, s ma már polgármester, valamint Horváth Csabáné ÁMK igazgató hívta életre. Célként fogalmazták meg, hogy háromhetente minél több embert bírjanak rá a mozgásra „vég nélkül”. November 13-án, szombaton pedig újabb „mérföldkõhöz” érkeztek el, hiszen tizenkettedik alkalommal gyûltek össze a gyerekek, felnõttek, akik egyetértenek a mottóval: a sport mindenre megtanít.
Tovább...


Kistérségi hírek - Névadójukról is megemlékeztek Szákszenden
Környezetünk állapotának megóvása, az egészséges életmódra nevelés, a testmozgás fontosságának hangsúlyozása mindig is kiemelt szerepet kapott a szákszendi iskola programjában, ezért is rendezik meg hagyományosan az õszi szünetet követõen a ÖKO-hetet, melyen idén is számtalan érdekes program szórakoztatta a diákokat. Kedden és csütörtökön került sor a falufutásra, szerdán pedig salátabár és természettudományi vetélkedõ várta a fiatalokat.
Tovább...


Nem ismer határokat a Határtalan Vízilabda Liga - Tatabánya

November 13-14-én, Tatabányán indul útjára a Közép-európai nõi ifjúsági kupasorozat, amelyet lány vízilabdacsapatok számára írnak ki. A határtalan jelzõvel illetett ligában négy csapat - a Honvéd PVK, a Zenta, a Kassa és a Nagyvárad - körmérkõzéses rendszerben, négy helyszínen méri össze erejét.
Tovább...


Nagyszerû kézilabdás siker Párizsban!

A tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola 7. osztályos fiú kézilabda-csapata idén is részt vett Párizsban egy nagyszabású nemzetközi tornán. Útjuk elõször a németországi Mönchengladbach városába vezetett, ahol egy edzõmérkõzést játszottak a helyi csapat ellen. Másnap kora reggel indultak tovább Párizsba, ahol egész nap a város nevezetességeivel ismerkedtek a srácok.
Tovább...


Kistérségi hírek - Várgesztesen jártak a bokodi "mocorgók"
Huszonnégy bokodi "mocorgó" vállalkozott arra, hogy szombaton, a napsütéses õszi délutánon teljesítse a tömegsport akció aktuális feladatát. Hatan kerékpárral indultak a várgesztesi nagytisztásra, s õk a várat is meghódították, majd a tisztásra visszaérve következett a tûzrakás, a szalonnasütéshez. Eközben a társaság másik része - akik autóval utaztak a helyszínre - Vérteskozmára látogattak el, nyolc kilométert túrázva a vadregényes erdõben.
Tovább...


Ismét Kodályos kézilabdás sikerek!

Az elmúlt hétvégén sem unatkoztak a Kodály iskola kézilabdás fiai, az immár hagyományosnak mondható "4 város tornájá"-n vettek részt Tarjánban a 6. és a 8. osztályos fiúk. A résztvevõ csapatok - Brno, Bratislava, Modra, Tatabánya – közül a szlovákiai Modra együttese az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, ezért a hatodik osztályosoknál a Kodály 5. osztályosai, a 8. osztályosoknál a Bratislava „B” csapata lépett a helyükre, hogy a tornát az eredeti 4-4 csapattal megrendezhessék. Mindkét korosztályban a tatabányai fiúk diadalmaskodtak!
Tovább...


Kistérségi hírek - Rúgták, dobták a bõrt Kecskéden

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a kistérségi sportnap megszervezését a kecskédi általános iskola vállalja fel, mint ahogy azt tette péntek délután is. A nemes versengés eleinte a környékbeli falvak felsõs diákjait érintette, majd az Oroszlányi Kistérségi Társulás létrejöttével tovább bõvült. Így pénteken a helyiek mellett szákszendi, dadi, oroszlányi, s – bár nem a kistérséghez tartozik, de a két iskola kiváló kapcsolatot ápol – környei fiúk, lányok rúgták, dobták a bõrt.
Tovább...


Kistérségi hírek - Sakkszimultán Oroszlányban

Valószínûleg Indiában alakult ki az elsõ ismert sakkváltozat, 500 körül. A csaturanga (chaturanga) a modern sakkhoz képest leegyszerûsített volt. Európába a sakk arab közvetítéssel jutott, és közben olyan változtatásokat alkalmaztak, ami elvezetett a mai modern sakkig.
Tovább...


A Kodály Általános Iskola kézilabdásainak ismételt sikere!
Az elmúlt hétvégén a Kodály iskola kézilabdásai is megkezdték szereplésüket az idei tanévben. A 6. osztályosok (1998-as korosztály) Budapesten vettek részt az INS kupán. A torna kiválóan segítette a felkészülést a hamarosan induló Adidas Országos Kézilabda Utánpótlás Bajnokság küzdelmeire, hiszen az ellenfelek is minden évben résztvevõi az országos döntõknek.
Tovább...


Kistérségi hírek - A sport mindenre megtanít!
Március végén indult Bokodon egy új tömegsportmozgalom. Szöllõsi Miklós fõszervezõ - aki nem mellesleg a megyei atlétikai szövetség fõtitkára - invitálta testmozgásra az óvodás és iskolás gyerekeket és szüleiket. A Mocorgó program mottója: A sport mindenre megtanít!
Tovább...


Világjáró kerékpáros Tatabányán
Schmidt Csaba a Városháza elõtt fogadta Zelei József kerékpárost, aki számtalan országban megfordult már biciklijével, hogy a békét, a sportot és természetszeretet népszerûsítse. Mostani körútját Magyarországra szervezte, húsznál több várost érintett túrája során, és a fõvárosi cél elõtt Székesfehérvárról érkezett Tatabányára.
Tovább...


Kistérségi hírek - Parti Petra Magyar Bajnok!
Eseménydús hétvégéje volt az Oroszlányi Judo Club sportolóinak. Szombaton a diák „A” korosztállyal megkezdõdött az Országos Bajnokságok idõszaka. Végh Tibor edzõ Paksra utazott a lányokkal, ahol Parti Petra (1998.) – aki tavaly is a dobogón állt már – az idén nem talált legyõzõre, s régi riválisát maga mögé utasítva megszerezte a legrangosabb országos elismerést.
Tovább...


Tatabányai birkózó sikere Orosházán

A 2010. évi kadet szabadfogású Országos Bajnokság a távoli Orosházán került megrendezésre, ahol a Tatabányai Sport Club két ifjú birkózója vett részt.
Tovább...


A Nagy Sportágválasztó hétvégén Tatabányán is!

Mintegy ötven sportág bemutatójával a megyeszékhelyen is megrendezik szeptember 17-18-án, pénteken és szombaton a Nagy Sportágválasztót. Az esemény célja, hogy a sportolni vágyó emberek, kortól függetlenül megtalálják maguk számára a legszimpatikusabb sportágat. Az óvodások és iskolások pedig kedvet kapjanak a sportoláshoz.
Tovább...


Közeleg a nagy sportválasztó Tatabányán

Ötven sportágat próbálhatnak ki az érdeklõdõk a szeptember 17-i hétvégén. A Tatabányai Sport Club a várossal karöltve szeptember 17-18-án rendezi a Nagy Sportágválasztó – A sport napjai rendezvényt, amelyre mindenki díjtalanul ellátogathat.
Tovább...


Döntetlennel, de izgalmas játékkal ünnepelték a bányásznapot

Hat NB I-es futballista erõsítette a Gyõri ETO második számú csapatát. Herédi Attila legénysége nem hagyta magát, és két gólos hátrányból is fel tudott állni. A mérkõzés végén a Bányász osztozkodott a pontokon a gyõriekkel.
Tovább...