Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret:
Kártyavárként omlott össze a ház (Komárom)

Mintha földrengés rázta volna meg Komárom fõutcáját szombaton késõn este – mondták a környéken lakók a helyszínre érkezõ rendõröknek. Kártyavárként omlott össze egy családi ház, gázrobbanás miatt dõltek össze a falak. Házat már nem, csak törmeléket lehetett látni mindenhol. Az 1-es számú fõutat is le kellett zárni a forgalom elõl, míg megtisztították és sikerült balesetmentessé tenni a közlekedést.
Tovább...


1 milliárd forint fölötti kárt okoztak a két bombariadóval (Komárom)

Elõször november 19-én, majd november 22-én hívták fel a komáromi ipari park egyik üzemét és közölték: a gyárban bomba fog robbanni. Órákba tellett mire a komáromi rendõrök kiterelték a közel 3 ezer dolgozót és átvizsgálták a több csarnokból álló gyáregységet. Az eredmény ugyanaz, mint korábban bármikor: nem volt bomba a gyárban, a kényszerû leállás viszont hatalmas veszteséget eredményezett. Közveszéllyel való fenyegetés miatt indított eljárást a Rendõrség.
Tovább...


Kõdobálók áldozata lett két autó (Tatabánya)
Mésztelep magasságában a vasúti hídról dobtak le vasúti gránit követ ismeretlen tettesek. Az egyik egy jármûszerelvény szélvédõjét találta el, a másik jól irányzott dobással egy személygépkocsi motorháztetejét rongálták meg az elkövetõk november 20-án 16:30 órakor.
Tovább...


Iskolából ki, rács mögé be (Tatabánya)
Három frissen végzett középiskolást gyanúsít a Tatabányai Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya a tatabányai Fellner Jakab iskola sérelmére elkövetett nagyobb értékû lopással. Plazma tv-t, dvd lejátszót, projektort vittek el engedély nélkül a fiatalok, majd a lopott holmit értékesítették.
Tovább...


Elloptak egy munkagépet az építkezésrõl (Tatabánya)
Vértesszõlõs, Határ út 1-3. szám alatt, jelenleg építés alatt álló Burger King gyorsétterem területérõl tulajdonítottak el ismeretlen módszerrel egy JCB1CX típusú 3,5 tonnás földmunkagépet. A traktor 2010. november 20-án 12 órakor még a helyén volt, 2010 november 21-én 14 órakor viszont már csak a helyét találták. A képen szereplõ, 14.000.000 forintot érõ földmunkagépet keresi a Tatabányai Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya.
Tovább...


Kõtörmelék a síneken (Tatabánya)
Kõtörmeléket helyeztek a sínre a Tatabányai Vasútállomáson ismeretlen tettesek, veszélyeztetve ezáltal a vasúti közlekedés biztonságát. A kõtörmeléket november 7-én a délelõtti órákban helyezhették el a ismeretlen tettesek Tatabánya és Szárliget közötti nyílt pályaszakaszon az „A” és „B” bejárati jelzõnél. A kõtörmeléket a vonat vezetõje idõben észrevette, vészfékezéssel megállt és eltávolította az akadályt.
Tovább...


Bûncselekmény sértetteinek jelentkezését várja a Zalaegerszegi Rendõrkapitányság
A Zalaegerszegi Rendõrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat üzletszerûen elkövetett csalás bûntettének megalapozott gyanúja miatt a képen látható Séfer Lászlóval szemben, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010. júniusától több alkalommal különbözõ internetes portálokon meghirdetett informatikai és híradástechnikai eszközöket, egy alkalommal pedig egy mobilklímát vett át értékesítésre tulajdonosaiktól, de azok vételárával, vagy az eszközökkel nem számolt el.
Tovább...


TOP 10-es bûnözõt fogtak Tatabányán
Nem kezdte meg letöltését 1 év 10 hónap jogerõs szabadságvesztésének, ezért a 30 éves tatabányai férfi ellen elfogatóparancsot bocsátott ki a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság. Lopás bûntett elkövetése miatt kellett volna börtönbe vonulnia. Fülest kaptak a rendõrök, hogy a férfi tatabányai rokonainál tartózkodik. A harci kutyával õrzött házhoz mentek, ahol a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó elõjönni és családja is tagadta, hogy az elítélt ott lenne.
Tovább...


Krumplit hoztak, pénzt vittek (Esztergom

3 próbálkozásból kétszer sikerrel jártak a trükkösök Esztergomban. A régi módszerek egyikét vetették be az idõsekkel szemben. Elõadták, hogy a polgármester ajánlásával jöttek és egy szatyor krumplit valamint 10.000 forint készpénzt hoztak. Persze a pénz átadása nem ment egyszerûen, ahhoz elõbb felváltattak egy 20.000 forintos bankót kifigyelve ezáltal, hol tartják a sértettek megtakarított pénzüket.
Tovább...


Besurranó tolvajt fogtak a tatabányai zsaruk
Besurranó tolvajt helyezett elõzetes letartóztatásba a bíróság. A 31 éves tatabányai nõ egy 91 éves bácsit lopott meg. A bûncselekmény elkövetését elõre kitervelte, jól felkészült az idõs férfi életébõl. A gyanúsított még szeptember elején látogatta meg elõször a bácsit. Bekopogott, majd közölte, hogy õ az unokahúga, a Mária, a Julika lánya. A bácsi furcsállta a hölgy felbukkanását, de mivel valóban létezik egy Júlia nevû féltestvére és annak lánya is van, bár a kapcsolatot évek óta nem tartják, megörült a váratlan vendégnek. A lány készségesnek mutatkozott a családi viszony ápolásában.
Tovább...


Ámokfutó az autópályán (Tatabánya)
2 könnyû és 2 súlyos sérültet hagyott maga mögött egy piros színû Suzuki Wagon R+ vezetõje október 16-án 09:00 óra körül az M1-es autópályán. Az ismeretlen sofõr ellen súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bûntettének és más bûncselekménye megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabánya Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és egyben a lakosság segítségét kéri az elkövetõ azonosításában.
Tovább...


Õrizetben a garázsfeltörõk (Oroszlány)
Elszaporodtak a garázsfeltörések októberben Oroszlányban. Két helybéli férfi portyázott a tüzépi garázsoknál. Egyiküket a múlt héten, másikukat kedden vették õrizetbe az oroszlányi nyomozók. Sorra érkeztek a bejelentések a Rendõrségre garázsfeltörésekrõl és lopásokról a múlt hónapban. Szerszámok, gépkocsifelnik tûntek el, nagy bosszúságot okozva a tulajdonosoknak. Az oroszlányi nyomozók számára egyértelmû volt, hogy a bûncselekmények egy sorozat részét képezik és a nyomok alapján legalább két elkövetõt kell megtalálniuk.
Tovább...


Vasrúd a vágányon (Tatabánya)


Vasrudat helyeztek a sínre a Tatabányai Vasútállomáson ismeretlen tettesek, veszélyeztetve ezáltal a vasúti közlekedés biztonságát. A vasrúd október 20-án 17:00 órát megelõzõ idõben került ki az A jelzésû vágányra. A vasrudat az ott áthaladó IC mozdonya lelökte, így személyi sérülés és anyagi kár sem keletkezett.
Tovább...


Kerékpárokra specializálta magát a két fiatal fiú (Tata)
Sorra tûntek el a kerékpárok a tatai tömbházak tárolóiból. A sorozatot a napokban szakították meg a tatai nyomozók, miután hosszas nyomozás eredményeként elfogták a két fiatalkorú tolvajt. 7 bicaj eltulajdonítása szárad a lelkükön. Kettõt még a nyáron loptak el tömbházak lezárt tárolóiból. Egyiket eladták egy MP4 lejátszóért és memóriakártyáért, a másikat alkatrésznek használták egy korábban eltulajdonított kerékpár felújításához.
Tovább...


KERESSÜK! Táskát lopott és pénzt is a hölgy (Tata)
Figyelmetlen volt a tatai férfi és az értékeire sem vigyázott megfelelõen, így fordulhatott elõ, hogy az alkalmi tolvaj vitte mindenét, míg õ bevásárolt. A sértett szeptember 25-én 10 óra körül tért be a tatai hipermarketbe. Táskáját a bevásárlókocsi gyerekülésére tette. Míg a polcokon keresgélt, egy hölgy a táskából kiemelte a férfi pénztárcáját és vele együtt személyes iratait, bankkártyáját.
Tovább...


Országos csalás, sértetteket keres a Tatai Rendõrkapitányság

Hónapok óta nyomozott a Tatai Rendõrkapitányság egy internetes csaló után, mire sikerült a nyomára akadni és õrizetbe venni. A 28 éves férfi eddig 3 bûncselekmény elkövetését ismerte el, de lehetnek további sértettek is. A gyanúsított az Interneten keresztül árult mobiltelefonokat. A pénzt elõre kérte, de a vevõk nem azt kapták, amire a vételárat átutalták. Elõfordult, hogy a megvásárolt készülék nem mûködött, de leggyakrabban hiába várták a postást a kifizetett áruért.
Tovább...


Ne dõljünk be a trükkös tolvajoknak!
Ne engedjünk be idegeneket a lakásba! Ne hagyjuk magukra az idõseket! A trükkös lopások megelõzése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság ismét konkrét esetek bemutatásával hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a sértetté válás elkerülhetõ lenne, ha az emberek elõvigyázatosabbak lennének. Egy telefonnal utána lehet érdeklõdni, hogy az a szolgáltató, melyre a bebocsátást kérõ idegenek hivatkoznak, aznap hol, mikor tervez óraleolvasást. Nincs készpénzforgalom a szolgáltató és az elõfizetõ között. Amennyiben valakinek túlfizetése keletkezik, azt a szolgáltató, vagy bankon keresztül utalja vissza, vagy a következõ havi számlában írja jóvá.
Tovább...


Nem nyújtott segítséget a súlyosan megsérülõ kerékpárosnak
Segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást a Tatabányai Rendõrkapitányság egy szabálytalanul elõzõ gépjármûvezetõvel szemben. A férfi személyazonossága nem ismert, a helyszínt ugyanis segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül hagyta el.
Tovább...


Keresi a rendõrség a Füzes utcai buszdobálót

Szemtanúk jelentkezését várja a Tatabányai Rendõrkapitányság a vasárnapi buszdobálással kapcsolatban. A Tatabánya belterületén közlekedõ 45. számú jármûvet dobták meg kõvel ismeretlen elkövetõk.
Tovább...


Rablás fényes nappal – fénykép készült az egyik elkövetõrõl (Tatabánya)

Fényes nappal rabolták ki a 29 éves komáromi hölgyet egy tatabányai élelmiszerbolt elõtt. Közel 2 millió forintot vettek el tõle, amit nem sokkal korábban egy bankból vett fel a sértett. A gyanú szerint az elkövetõk már a pénzintézetben figyelték az ügyfeleket, majd látván, hogy a hölgy nagyobb összegû készpénzzel távozik követni kezdték.
Tovább...