Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret:
Kistérségi hírek - Gáláztak a környei ovisok
2003 novemberében nevezték el a környei óvodát Kormos István verses meséjének fõhõsérõl, a piszén pisze kölyökmackóról. Azóta vált hagyománnyá, hogy ebben az idõszakban ünnepelnek, bemutatkoznak a Vackor Óvoda apróságai, s kedves mûsorral szórakoztatják vendégeiket.
Tovább...


Kistérségi hírek - Minden, ami egészség
Egészség, egészséges életmód. Ez a mottója, és minden errõl szól ezen a héten az oroszlányi Táncsics óvodában, ahol ötnapos programmal teszik még hangsúlyosabbá a nevelési tervükben is kiemeltként kezelt célokat - fogalmazta meg az eseménysorozat lényegét Benyiczki Ágota vezetõ-helyettes. Hétfõn a Remondis Zrt. telephelyére látogatottak el az apróságok, ahol megfigyelhették, mi történik a szétválogatott hulladékkal, megismerhették a kukásautó mûködését, sõt, be is ülhettek vezetõfülkébe, majd a látogatás végén Óvári Lászlótól, a cég mûszaki igazgatójától minden kisgyerek egy kis "kuka" ceruzatartót kapott ajándékba.
Tovább...


Kistérségi hírek - A legjobb diákokat köszöntötték Oroszlányban
Hetedik alkalommal köszöntötték kedden délután a Lengyel József gimnázium nagytermében a település általános és középfokú iskoláinak több mint két és félszáz diákját, illetve edzõiket, tanáraikat, felkészítõiket, hogy átvegyék tanulmányi, mûvészeti, vagy sportteljesítményükért a jól megérdemelt városi elismerést. Oroszlányban minden õsszel köszöntik azon fiatalokat és felkészítõiket, edzõiket, akik tehetségükkel, munkájukkal dicsõséget szereztek iskolájuknak, a városnak.
Tovább...


Kistérségi hírek - Vámpírok (is) faragták a tököket
Rémisztõ vámpírok fogadták a gyanútlanul érkezõt szombat délután a vértessomlói mûvelõdési házban, de szerencsére hamar kiderült, hogy hiába az ijesztõ külsõ, a fiúk „ártalmatlanok”. Almásiné Berky Zsuzsa, a mûvelõdési ház vezetõje négy esztendeje teremtette meg a halloween-i készülõdés hagyományát, s ezúttal sorra gyártották a töklámpásokat, miközben az asztalon sütemények, popcorn, tea várta a kicsiket.
Tovább...


Kistérségi hírek - Ismét tök jó buli volt Kömlõdön
Hagyományainak megfelelõen az idei tök jó buli is "Tökkirály" választással kezdõdött csütörtökön a kömlõdi óvodában, ahová sorra hordták a gyerekek a szülõkkel egyetemben a nagyobbnál nagyobb tököket. Volt ki talicskával, kis szekérrel érkezett. Izgalommal méricskélték vajon kié lesz idén a legnagyobb? A korona végül is Zsoldos Évi fejére került, nekik sikerült a legnagyobbra hizlalni kertjük díszét.
Tovább...


Kistérségi hírek - Elvetették a magokat Dadon

Elvetjük a magokat, egész évben gondozzuk, óvjuk, fejlesztjük, majd az év végén összegezzük a tapasztalatokat az arató táborban - összegezte a vakáció utolsó elõtti napjának programját Bakiné Takács Irén intézményvezetõ a pápai református kollégium dadi iskolájának közösségerõsítõ rendezvényén hétfõ délelõtt.
Tovább...


Hátrányos helyzetû gyermekek Balatonakalin

Edelényi és felsõzsolcai árvízkárosult, valamint hátrányos helyzetû tatabányai gyermekek táboroznak az önkormányzat Balatonakali táborában. A vízközeli nyaralást Schmidt Csaba ügyvezetõ-alpolgármester kezdeményezte, aki Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselõvel együtt a helyszínen meglátogatták a táborozókat.
Tovább...


Kistérségi hírek - Árvízkárosult gyerekek az oroszlányi táborban

Közel hétszáz edelényi gyermek vett vagy vesz részt azokon a táborozásokon, amelyeket az ország minden pontjáról ajánlottak fel az önkormányzaton keresztül az árvizet követõen - olvasható a város honlapján, s ehhez az akcióhoz csatlakozott Oroszlány képviselõ-testülete is, amikor egyhangúlag döntött a fiatalok üdültetésérõl.
(A felsõ képen: Nagy Roland a Rákóczi Szövetség nevében köszöntötte a gyerekeket.)
Tovább...


Kistérségi hírek - Játszóteret avattak Szákszenden

Bár a szákszendi gyerekek már napokkal ezelõtt birtokba vették, hivatalosan péntek délelõtt vágta át az új játszótér átadási ünnepségén a nemzeti színû szalagot Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyûlési képviselõ, valamint László Kálmán polgármester.

Tovább...


Elismerés az Alternatív Energia Mûhelytõl

Kiss László Máté, az Árpád Gimnázium harmadéves hallgatója töltötte ki a legjobb eredménnyel tatabányai fõiskola mûszaki intézetének tesztjét, amikor gimnázium ellátogatott a fõiskola Alternatív Energia Mûhelyébe, ahol mûködés közben ismerhették meg egy szélkerék és egy napgyûjtõ tükör energiatermelését.
Tovább...


Kistérségi hírek - Táborról táborra - Oroszlány

Harminchét gyermek nyaral negyedik napja az oroszlányi Mûvelõdési Központ által szervezett táborban. A szervezõk gazdag programot állítottak össze, hiszen a hét folyamán kirándulások, uszodalátogatások, kézmûves-foglalkozások és még számtalan érdekes esemény várja a 6-12 éves "táborlakókat".
Tovább...


Kistérségi hírek - Gyermeknap a tojásgurítón, Vértessomlón

Aprajafalvává változott vasárnap Vértessomló legnagyobb közösségi eseményeinek helyszíne, a festõi környezetben fekvõ tojásgurító. A község gyermeknapi rendezvényeire nem csak a helyiek voltak kíváncsiak, többen érkeztek a környezõ településekrõl is.
Tovább...


Segélyakció!
Oroszlányi jószolgálat árvízkárosultaknak.
Segítõk jelentkezését várják!

Oroszlány több lakójában is felmerült, hogy vendégül látnák az edelényi árvízkárosultak gyermekeit. A kezdeményezést felkarolta és támogatja Rajnai Gábor polgármester és Lazók Zoltán, a Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója is.
Tovább...


Sztárok Budapesten a Minimax VIP sátorban

Több ezer gyermek és szülõ vett részt a Minimax gyermeknapi rendezvényén a Vasúttörténeti parkban.
Tovább...


Országos Gyermeknapi Rádióamatõr aktivitás
2010 május 29 - 30.
Gyermekek az Éterben!
A Gyermeknapi rádióamatõr aktivitás célja, hogy legyen egy - egy olyan alkalom amikor fiataloknak, iskolásoknak be tudjuk mutatni, mivel is foglalkozik egy rádióamatõr. Ez egyben jó lehetõség, hogy kipróbálják a forgalmazást és meg tudják saját maguk is tapasztalni, milyen egy távoli állomással összeköttetést létesíteni. Különösen érdekes lehet, ha a másik rádióállomáson is egy gyermek fogja kezében a mikrofont, vagy esetleg a morze billentyût.

A HA7KID karcagi, a HA2KID tatabányai és az amerikai W5KS hívójelû rádióamatõr állomás ifjú rádiósai tavalyi képeken)
Tovább...


Gyermeknapi programok Tatabányán
2010 május 29 - 30
Tatabányán több helyen is szórakoztató programokkal várják a gyermekeket ezen a hétvégén:

Kétnapos lesz idén Tatabányán a Városi Gyermeknap. A május 29-én 30-án a Népház ligetben megrendezett esemény programját sportversenyek, ügyességi vetélkedõk, aszfaltrajz-verseny, kézmûves foglalkozások, színházi elõadás, a Tatabányai Bányász Mazsorettek és Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekarának elõadása, illetve többek között a 100 Folk Celsius együttes, illetve Szandi koncertje színesíti.
Tovább...


Túl sok a kiskorú a szórakozóhelyeken

A fiatalok szórakozása komoly vitákra adott okot csütörtökön a tatabányai közgyûlésen. Többen is kérték a városi rendõrkapitányt, hogy szigorúbban ellenõrizzék a szórakozóhelyeket.
Tovább...


Kétnapos lesz a Gyermeknap Tatabányán

Kétnapos lesz idén Tatabányán a Gyermeknap. A május 29-én 30-án megrendezett esemény programját sportversenyek, vetélkedõk, aszfaltrajz-verseny, színházi elõadás, valamint többek között a 100 Folk Celsius együttes, illetve Szandi koncertje színesíti.

Tovább...


Kihirdették a Mosolygóvíz rajzpályázat nyerteseit:
Tatabányai diáklány az elsõ helyen

Kihirdették a tiszta víz fontosságát hangsúlyozó Mosolygóvíz rajzpályázat nyerteseit. Az általános iskolás gyerekek rekordmennyiségû, 1243 rajzzal neveztek, köztük Póta Fruzsina Tatabányáról, aki a Felsõ tagozatos kategória elsõ helyezettje lett.
(A képeken Póta Fruzsina (Tatabánya) és rajza is látható.)
Tovább...


Gyerekek a figyelem középpontjában

Az Északdunántúli Vízmû Zrt. kiemelt figyelmet fordít a felnövekvõ generáció környezettudatos gondolkodásának formálására, a környezetvédelemre, és stratégiai fontosságúnak tartja a vízkincs védelmét.
Tovább...