Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret: Cikk nyomtatása
Vissza a hírekhez

1 milliárd forint fölötti kárt okoztak a két bombariadóval (Komárom)

Elõször november 19-én, majd november 22-én hívták fel a komáromi ipari park egyik üzemét és közölték: a gyárban bomba fog robbanni. Órákba tellett mire a komáromi rendõrök kiterelték a közel 3 ezer dolgozót és átvizsgálták a több csarnokból álló gyáregységet. Az eredmény ugyanaz, mint korábban bármikor: nem volt bomba a gyárban, a kényszerû leállás viszont hatalmas veszteséget eredményezett. Közveszéllyel való fenyegetés miatt indított eljárást a Rendõrség.

Miközben a gyár átvizsgálása zajlott, a nyomozók a telefonáló nyomába eredtek. Kitartó munkájuk meghozta az eredményt, két nap alatt sikerült azonosítani, majd elfogni az elkövetõket. Három nõt állított elõ a Komáromi Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya. Egy 27 éves tatabányai, egy 36 éves várgesztesi és egy szintén tatabányai lakosú nõt hallgatott ki gyanúsítottként.

Az értelmi szerzõ a 36 éves várgesztesi nõ volt, aki egy munkaerõ-közvetítõ cég munkatársa több üzemmel is kapcsolatban állt. Társaival eljátszotta, hogy a komáromi gyár is szerzõdést kötött velük, ennek érdekében papíron közel 300 embert kiközvetítettek az üzemnek, majd csoportos létszámleépítésre hivatkozva, szintén papíron megszüntették a nem létezõ munkavállalók nem létezõ munkaviszonyát. A fenti sztori azért volt szükséges, mert a cégnek egyre kevesebb volt a megrendelése. Ez a tulajdonosnak is feltûnt. Abban a hiszemben, hogy a komáromi gyár a partnerük, úgy döntött, hogy ezt az ügyfelet nem hagyja „elúszni”, így személyesen irányítja az egyeztetéseket a komáromi gyár személyzeti osztályával.

Égett a talaj a várgesztesi asszony lába alatt, a személyes találkozót a gyár és a tulajdonos között úgy tûnt, nem tudja megakadályozni. Ezért találta ki a „fizikai akadályt”. Kizárólag erre a célra vásárolt sim-kártyákat, majd egy mobiltelefonba behelyezve az egyiket átadta azt tatabányai társának, aki november 19-én felhívta az üzemet és bejelentette a bombariadót. November 22-én a másik telefonszámról a 27 éves tatabányai tettestárs telefonált és keltett riadalmat az üzemben. A sim-kártyát ez esetben is eltüntették.

Miután elfogták a két telefonálót az értelmi szerzõ is gyorsan rendõrkézre került. Õt a Fõvárosi Büntetés Végrehajtási Intézetbe szállították. Kiderült róla, hogy nem kezdte meg 2 év börtönbüntetését, melyet csalás büntette miatt szabtak ki rá.

Időpont:
2010-11-25 20:43:05
Forrás: KEM RFK - Sajtószolgálat