Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret: Cikk nyomtatása
Vissza a hírekhez

Kártyavárként omlott össze a ház (Komárom)

Mintha földrengés rázta volna meg Komárom fõutcáját szombaton késõn este – mondták a környéken lakók a helyszínre érkezõ rendõröknek. Kártyavárként omlott össze egy családi ház, gázrobbanás miatt dõltek össze a falak. Házat már nem, csak törmeléket lehetett látni mindenhol. Az 1-es számú fõutat is le kellett zárni a forgalom elõl, míg megtisztították és sikerült balesetmentessé tenni a közlekedést.

Elsõdleges feladat az életmentés, illetve annak tisztázása volt, hogy a romok alatt lehet-e valaki. Személykeresõ kutyával vizsgálták át a ház maradványait. Szerencsére a kutya nem jelzett, majd a ház tulajdonosa is megerõsítette: ezen az éjszakán a ház üresen állt.

Eközben a tûzvizsgáló már azt vizsgálta, mi okozhatta a robbanást, illetve hol következhetett be a detonáció. A házfalak dõlésszögébõl arra következtetésre jutott, hogy a konyhában robbant be a gáz. Mivel a vezetékes gáz a megfelelõ nyomás alatt állt, maradt a gázpalack, melyet a napokban cserélt ki a tulajdonos, ennek ellenére alig volt benne gáz. Elsõdleges megállapítása szerint feltehetõen ebbõl szivárgott ki a gáz és a gázpalack mellett elhelyezett hûtõszekrény motorja robbantotta be. Kihallgatása során a ház tulajdonosa elmondta azt is, hogy nem szokta elzárni a palackot.

Gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indított eljárást ellene a Komáromi Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya.

Időpont:
2010-11-29 12:45:43
Forrás: KEM RFK - Sajtószolgálat