Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret: Cikk nyomtatása
Vissza a hírekhez

Megcsúszott a jeges úton, súlyos sérülést szenvedett

Szombaton délután Dorogról Tokodaltáró felé közlekedett személygépkocsijával az 56 éves esztergomi férfi és három utasa, mikor a jeges úttesten autója megcsúszott, irányíthatatlanná vált, majd az úttesten keresztben megállt. A vele szemben szabályosan közlekedõ gépkocsi vezetõje az ütközést már nem tudta elkerülni, nekiment a keresztbe fordult autónak, melynek egyik utasa súlyos sérülést szenvedett.

A hétvége egyébként bõvelkedett balesetekben. 2 súlyos és 3 könnyû sérüléssel, valamint 14 anyagi kárral járó közlekedési baleset a mérleg, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság felhívja a közúti közlekedésben résztvevõk figyelmét a megváltozott körülményekre.

Egyre többször képzõdik köd, gyakrabban elõfordulhat esõ. A látási viszonyok romlanak, éjszakai és nappali fagyokra, valamint havazásra is számítani kell. Legfontosabb ilyenkor a közlekedési szabályok betartása! Fontos a láthatóság (látni és látszani). Egy fényvisszaverõ csík, egy láthatósági mellény a gyalogosan vagy a kerékpárral közlekedõn életet menthet! Gépkocsik esetében gyakorta csak az egyik tompított fényszóró ég. Elindulás elõtt ezeket is ellenõrizni kell! A hideg beálltával fontos megvizsgálni az akkumulátort, az ablaktörlõket, a mosóberendezést, a szellõztetõ-rendszert, a hûtõfolyadékot (!), valamint a gumik állapotát is.

Szükség esetén gumicserével (téli gumi!) kell biztosítani a gépjármû megfelelõ tapadását. Miért kell a téli gumi? Hideg idõben a nyári gumi megkeményedik, kaucsukká válik, ezért nem tapad megfelelõen, és jelentõsen megnõ a féktávolság. A téli gumiabroncsok anyaga hidegben is megõrzi eredeti tulajdonságait. Speciális mintázatuk révén a jobb tapadás is biztosított.

A passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer) használata kötelezõ!

Mindezeken túl nagyobb figyelemmel, körültekintõbben, lassabban közlekedjünk, hisz mindenkit hazavárnak!

Időpont:
2010-11-29 12:10:36
Forrás: KEM RFK - Sajtószolgálat