Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret: Cikk nyomtatása
Vissza a hírekhez

Egymilliárdos támogatás Tatabányának

A sikeres pályázat (KDOP-2009-3.1.1/D) után 970 millió forintos Európai Uniós támogatást kaphat az önkormányzat, hogy csaknem másfél milliárdból megújítsa a városközpontot – jelentette be Schmidt Csaba polgármester. A tájékoztatón jelen volt Dr. Kancz Csaba alpolgármester is. A tervek szerint a parkosított környezetben üzletház, étterem, kávéház nyílik a Fõ téren és környékén.

A polgármester elmondta: a városfejlesztési stratégiát arra alapozták, hogy a felmérések szerint a polgárok többsége olyan városközpontot szeretne, ahová szívesen jönne sétálni, beszélgetni, kávézni, vacsorázni, vagy csak találkozni egymással. Ezért azon dolgozunk, hogy „élõvé” tegyük a Fõ teret, az a célunk, hogy a tatabányaiak otthon érezzék magukat a megújult, virágos városközpontban – fogalmazott Schmidt Csaba.

Szigorú szabályok szerint, a kialakított tervek alapján valósítjuk meg a projektet – mondta Dr. Kancz Csaba, aki kiemelte: nagyon fontos, hogy a tatabányaiak magukénak érezzék ezt a beruházást.

Az Árpád Hotel mellett mélygarázs létesül, felette pedig egy üzletház lehet. A volt áruház elõtti teret úgy alakítják ki, hogy alkalmas legyen, közösségi rendezvények megtartására, ezzel együtt megújul a köztéri világítás is. A polgármesteri hivatal jelenlegi tanácstermét lebontják, a helyén létrejövõ új épületben a térre nyitott kávézó vagy étterem kaphat helyet, a tanácsterem pedig az elsõ emeletre kerül. Az Életfa szobor környezetét a diákok, nyugdíjasok számára alkalmas pihenõtérré alakítják át. A Szent Borbála téren a zeneiskola növendékei számára akusztikus koncertekhez alkalmas zenepavilont építenek, míg az épületek elõtt virágokat, fákat, cserjéket ültetnek, az elhasznált burkolatokat lecserélik új térkövekre.

Schmidt Csaba polgármester hangsúlyozta: a fejlesztések átfogó célja, hogy Tatabánya központi területe a saját lakosai számára vonzó, sokrétû funkcióval bíró, modern építészeti együttessé alakuljon át.

Időpont:
2010-11-29 12:04:59
Forrás: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata