Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret: Cikk nyomtatása
Vissza a hírekhez

Tatabányai adventi gyertyagyújtás
Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civilkapcsolatokért felelõs államtitkár is köszönti a tatabányaiakat advent elsõ vasárnapján, november 28-án 17 órakor a Fõ téren.
A tavalyi évhez hasonlóan Móser Ernõ fafaragó betlehemes szoborcsoportjánál adventi gyertyagyújtást és ökumenikus imádságot szervezett a városi önkormányzat más szervezetekkel együtt. A megnyitó beszédek után Poroszlay Sándor József Attila: „Három királyok” címû versét mondja el. Katolikus, református és evangélikus ökumenikus imádságra is várják a résztvevõket. A program zárásaként Schmidt Csaba polgármester kinyitja az elsõ adventi ablakot a Városházán.

Vasárnaptól december 23-ig minden nap 17 órakor újabb és újabb színes adventi ablak nyílik meg a Városházán. Naponta 14 óra 18 óra között karácsonyi kézmûves vásár várja a látogatókat, 17 órakor a város mûvészeti csoportjainak karácsonyváró mûsorait nézhetik meg az érdeklõdõk, az ablaknyitás elõtt. Az ünnepvárást idén második alkalommal szervezte meg a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány és az önkormányzat. A szervezõk december 5-én, 12-én, 19-én 17 órakor ünnepi gyertyagyújtásra és közös imádságra is várják a város Betleheméhez a tatabányaiakat.

A Polgármesteri Hivatal elõtt az adventi rendezvények miatt november 28-án, december 5-én, 12-én és 19-én, vasárnapi napokon 16,45 óra és 18,00 óra között útlezárásra számíthatnak az Újvárosban gépkocsival közlekedõk a Fõ téren, a Komáromi út-Álmos vezér út csomópont és az Árpád Hotel útkeresztezõdésig tartó szakaszon. Az érintett idõpontokban a Vértes Volán menetrend szerinti járatai módosított útvonalon közlekednek. A tatabányai önkormányzat kéri, és egyben megköszöni a közlekedõk türelmét és megértését!

Időpont:
2010-11-26 09:42:43
Forrás: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata