Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret: Cikk nyomtatása
Vissza a hírekhez

Idõjárás elõrejelzés: Támad a tél

Pocsék idõszak vár a frontérzékenyekre, az idõjárási paraméterek következõ napokat jellemzõ görbéi ugyanis leginkább a hullámvasútra emlékeztetnek, hol meleg-, hol hidegfronti tünetek fogják tehát terhelni szervezetünket, nem beszélve a szeles idõrõl, mely tovább ronthatja majd hõérzetünket.

csütörtökön a késõ esti órákban délnyugat felõl már egy kisebb csapadéksáv ér el bennünket, így éjjel délen már elõfordulhat havas esõ, helyenként egy-egy hózápor is.

Ez fokozatosan kelet felé vonul, és az igazi mûsor várhatóan csak pénteken, késõ délután kezdõdik: ekkor lép be ugyanis hazánk fölé az a csapadékzóna, mely a Dunántúlon és az északi megyékben többnyire havat vagy havas esõt, míg délen-délkeleten, esetleg a keleti határszélen esõt, havas esõt okoz.

Síkvidékeken nem reménykedhetünk megmaradó hóban, hiszen egybõl olvadás kezdõdik, azonban a hegyvidékeken akár 5-10 cm-es hótakaró is kialakulhat. (Szombaton virradóra átmenetileg keleten is átválthat szilárd halmazállapotba, ám ebben az esetben gyors olvadás is követi majd.)

Ráadásul a ciklon áthelyezõdésével párhuzamosan többfelé megélénkül, a Kisalföldön és délen-délkeleten meg is erõsödik a szél; a Bakonyban emiatt akár kisebb hóátfúvások is kialakulhatnak. Egy biztos, hõérzetünk jelentõsen csökkenni fog. Szombaton napközben kelet felé távozik a csapadékmezõ, és rövid szünet következik a vasárnapi csapadékhullás elõtt.

Időpont:
2010-11-25 22:58:55
Forrás: Idõkép.hu