Belföldi Hírek Arhívuma / Külföldi Hírek Arhívuma / Városi Hírek Arhívuma / Megyei Hírek Arhívuma
Aktuális Hírek Arhívuma / Bűnügyi Hírek Arhívuma / Közlekedési Hírek Arhívuma / Tudományos Hírek Arhívuma
Oktatási Hírek Arhívuma / Pályázati Hírek Arhívuma / Ifjusági Hírek Arhívuma / Kultura, Szorakózás Hírek Arhívuma
Sport Hírek Arhívuma / Gazdasági Hírek Arhívuma / Nem Kategorizált Hírek Arhívuma

Betüméret: Cikk nyomtatása
Vissza a hírekhez

Kistérségi hírek - Decemberben Henkel alapkõletétel
Elsõ alkalommal látogatott Dieter Knoll, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezetõ igazgatója szerdán Környére, ahol Beke László polgármesterrel találkozott. A Henkel október 26-án jelentette be: a társaság majdnem 15 millió eurós zöldmezõs beruházással ragasztógyárat épít a Tatabányai Ipari Park környei területén.

December 2-án kerül sor a Henkel Magyarország Kft. új ragasztógyárának ünnepélyes alapkõletételére a Tatabányai Ipari Park Környéhez tartozó területén – a többi között ez is elhangzott szerdán, amikor elsõ alkalommal érkezett látogatásra Dieter Knoll ügyvezetõ igazgató, dr. Flóhr Balázs vezetõ jogtanácsos és Varga Patrícia kommunikációs vezetõ Beke Lászlóhoz, a község polgármesteréhez.

A Henkel október 26-án hozta nyilvánosságra döntését, miszerint az új, modern ragasztóanyag gyárát, és a hozzá tartozó logisztikai központot a Tatabánya-Környe Ipari Parkban kívánja megépíteni, amellyel különösen az elektronikai területen fejlõdõ közép-kelet-európai régióban erõsíti gyártási kapacitását.

Dieter Knoll ügyvezetõ igazgató szerdán arról is tájékoztatta Beke László polgármestert, hogy az új üzem beruházási értéke 14,7 millió euró, s várhatóan 2012-ig kezdi el mûködését 80 fõ részére biztosítva munkalehetõséget. Mint elhangzott, a Henkel korábban tanulmányokat folytatott a régió országaiban, s azért döntött a Tatabányai Ipari Park környei területe mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el és jelentõs az elektronikai ipar koncentrációja.

Beke László polgármester üdvözölte a társaság döntését, hiszen – mint mondta – a jelenlegi, válsággal terhelt idõszakban irigylésre méltó eseménynek számít hazánkban, ha valahol egy új gyár alapkõletételi ünnepségére készülhetnek, s ráadásul egy olyan gyáréra, amellyel 80 munkahelyet teremtenek, s amellyel a Henkel a növekedés alapjait kívánja lerakni a közép-kelet-európai régióban.

A polgármester röviden vázolta a Tatabánya és Környe önkormányzata, valamint az IPH Kft. közötti együttmûködést, amely szoros összefogás a jelenlegi gazdasági helyzetben is megérleli gyümölcsét. „Mindennek kulcsa az együttmûködés. Együttmûködés a megyeszékhely és egy község között, együttmûködés egy gazdaságélénkítõ szervezettel, s egyáltalán nem utolsó sorban együttmûködés azzal a társasággal, melynek képviselõit most elõször, de minden bizonnyal nem utolsó alkalommal köszönthetem Környén.” – fogalmazott a polgármester a találkozó során.
A felsõ fotón balról jobbra: Beke László, dr. Flóhr Balázs, Dieter Knoll
Az alsó fotón szemben Dieter Knoll, Varga Patrícia, háttal dr. Flóhr Balázs, Beke László

Időpont:
2010-11-25 20:32:04
Forrás: Környe.hu